Προσφέρω βιβλία από τη βιβλιοθήκη του Σπύρου Δοξιάδη

Μην έχοντας καταφέρει να δώσουμε τα βιβλία της βιβλιοθήκης του πατέρα μας στην Ιατρική Σχολή, αποφασίσαμε να τα δώσουμε σε όποιον τα θέλει.

Ο πατέρας μας ήταν ο Σπύρος Δοξιάδης (1917-1991), εξαιρετικός παιδίατρος, ερευνητής της παιδικής ηλικίας, διαμορφωτής υπηρεσιών υγείας, και Υπουργός Υγείας. Στην προσωπική του βιβλιοθήκη στο σπίτι είχε, μεταξύ πολλών άλλων και περίπου 350 βιβλία με ιατρική θεματολογία: ιστορία και κοινωνιολογία της ιατρικής, οργάνωση υπηρεσιών υγείας αλλά και εγχειρίδια κλινικής πρακτικής. Τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν πολλά ελληνικά, μερικά γαλλικά και γερμανικά. Οι χρονολογίες έκδοσης των περισσοτέρων είναι από το 1960 ως το 1990.

Τα βιβλία αυτά προσπαθήσαμε με τα αδέλφια μου να τα δωρίσουμε στην Ιατρική Σχολή του Παν. Αθηνών, αλλά για λόγους που μου είναι τελείως ακατανόητοι, δεν τα καταφέραμε. (Ευτυχώς, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία πήρε άλλα τόσα βιβλία που είχαν σχετική με το αντικείμενο τους θεματολογία).

Θα θέλαμε να τα δώσουμε σε όποιον ενδιαφέρεται να τα φυλάξει, να τα μελετήσει, ή ακόμα καλύτερα να τα βάλει σε μια βιβλιοθήκη προσβάσιμη σε μελετητές ή σε φοιτητές. Αν ενδιαφέρεστε γράψτε μου ένα email στο aristosdox παπάκι gmail τελεία com. 

Τα δίνουμε δωρεάν, αλλά μας ενδιαφέρει τι χρήση θα κάνει όποιος τα πάρει. Γι αυτό, παρακαλώ γράψτε αν είσαστε γιατρός, μελετητής, βιβλιοθήκη, κτλ. 

Advertisements

One thought on “Προσφέρω βιβλία από τη βιβλιοθήκη του Σπύρου Δοξιάδη

  1. Γειά σας.. πολύ ευγενική η προσφορά να χαρίσετε βιβλία του πατέρα σας..Ονομάζομαι Μαίρη Κυαμέτη(φιλόλογος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Φιλοσοφικής σχολής,του τομέα Παιδαγωγικής) και με τη συμβουλή του Δημοτικού Συμβούλου του χωριού μας (Λεκκα, Σαμου), οργανώσα την Κοινοτική Βιβλιοθήκη του χωριού. Είμαστε ακόμα στην αρχή και προσπαθούμε πολύ να αυξήσουμε τους τίτλους με χρήσιμα και σημαντικά βιβλία.Ετσι, θα ενδιαφερομουν με πολλη χαρα να αποκτήσω κάποια απο τα βιβλία που χαρίζετε. Πως μπορώ να έρθω σε επικονωνία μαζί σας, για περισσοτερες λεπτομέρειες;Σας ευχαριστώ πολύ.http://www.facebook.com/groups/326205444077091/

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s