Η Γενναιοδωρία των Ταξιτζήδων

[3η έκδοση]
Σήμερα στις  εισόδους  της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ακρόπολης στέκονταν μερικοί ευγενέστατοι ταξιτζήδες (εκ μέρους του ΣΑΤΑ) και μοίραζαν φυλλάδια που γράφουν: «Φίλε επισκέπτη ζητάμε συγγνώμη για την ταραχή που σου προκαλέσαμε διεκδικώντας το δίκιο μας. Για τη διευκόλυνση σου φροντίσαμε ώστε να έχεις σήμερα ελεύθερη είσοδο στον χώρο και στο μουσείο της Ακρόπολης. Σου ευχόμαστε καλή διαμονή» (από κάτω, το ίδιο στα αγγλικά).

Τους ρώτησα, το δικό μου εισητήριο θα το πληρώσετε εσείς; 
– Οχι, μου είπαν, αλλά τα κανονίσαμε για να μπείτε ελεύθερα.
– Δηλαδή, λέω, θα το πληρώσω εγώ, ως φορολογούμενος.
– Οχι, λένε, κανένας δεν θα πληρώσει.
– Μα τα χρήματα που θα λείψουν, θα τα πληρώσει τελικά ο φορολογούμενος.
– Ναι, αλλά είναι τόσα λίγα αυτά…
– Γιατί δεν τα πληρώνετε εσείς τότε; Η, εναλλακτικά, να πείτε οτι σήμερα προσφέρουμε δωρεάν κούρσες.
– Δωρεάν κούρσα θα ήταν δύσκολο, μου απάντησε ένας, που φάνηκε να εξαντλείται η υπομονή του με τον ήπιο διάλογο. Διακόψαμε εκεί.

Τα κανάλια ρωτούσαν του επισκέπτες πώς τους φαίνεται η ωραία χειρονομία των ταξιτζήδων, και οι πιο πολλοί δήλωναν πολύ ευχαριστημένοι (Ελληνες και ξένοι).

Χουβαρντάδες λοιπόν οι ταξιτζήδες μας – με τα λεφτά των άλλων.

Ρωτήσαμε στο εκδοτήριο εισητηρίων του Μουσείου γιατί είναι μηδενικό το εισητήριο. Μας είπαν ότι είναι “εντολή της Διοίκησης του Μουσείου”, δωρεάν η είσοδος μέχρι τις 12. Δηλαδή: η Διοίκηση του Μουσείου συμπράττει με το σωματείο που πλήττει τον τουρισμό, ταλαιπωρεί όλη την Αθήνα, και παρανομεί κατάφορα. Τους βοηθά να εμφανιστούν γενναιόδωροι (ψέμμα και πολιτικά απαράδεκτο), και φορτώνει στους φορολογούμενους τα έξοδα δημοσιων σχέσεων του ΣΑΤΑ. Θα ζητηθούν ευθύνες;

 

Advertisements

One thought on “Η Γενναιοδωρία των Ταξιτζήδων

  1. Δυστυχώς οι ταξιτζήδες δεν είναι οι μόνοι “γενναιόδωροι”. Πρώτοι διδάξαντες οι νοσοκομειακοι με τις μέρες χωρίς εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία, φυσικά για δωρεάν υγεία.. Θυμάται κανείς;Και ένα αίνιγμα: Μεγάλη αγροτική περιοχή ή και ολόκληρο χωριό που ανήκε σε ιδιώτη στην Tουρκοκρατία και όπου δούλευαν υποχρεωτικά οι κολίγοι, τί είναι;Το τσιφλίκι βέβαια. Αλάξτε το κολίγος με φορολογούμενος και καταλαβάινετε πως μου ήρθε ο συνειρμός..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s